woning ZS - zwarthouten eengezinswoning

Het concept van de woning vertrekt vanuit de bestaande situatie en de oriëntatie van het perceel. Omdat de achterzijde van het perceel noord-georiënteerd is, wordt er aan de linkerzijde van de woning een terras voorzien. Rond dit terras worden de functies van de woning geschakeld.

Het hoofdvolume van de woning bestaat uit een rechthoekig volume met een hellend dak. In dit volume worden de leefruimtes op het gelijkvloers en de slaapkamers op de verdieping voorzien. Zowel de slaapkamers als de leefruimtes geven uit op het terras aan de linkergevel en op de achterliggende tuin.

Tegen het rechthoekige volume met het hellend dak worden, geschakeld rond het terras, twee volumes met een plat dak onder één bouwlaag voorzien.
Het eerste volume bevindt zich aan de voorzijde. De badkamer, dressing en wasplaats worden hier voorzien.
Het tweede volume is aan de achterzijde gesitueerd en bevat de mediaruimte en het overdekt terras. De mediaruimte is aan de keuken gekoppeld waardoor de kinderen in de zitkuil kunnen spelen en tv kijken terwijl het contact met de leefkeuken steeds mogelijk is.

Om optimaal in te passen in de landelijke omgeving, wordt gekozen om de woning uit te voeren in een donkerbruine/zwart genuanceerde houten gevelbekleding in combinatie met goud/bruin genuanceerd buitenschrijnwerk in aluminium.

– fase: aanbesteding –