woning VB - patiowoning

Het uitgangspunt van het ontwerp is om een eengezinswoning te creëren waar contact met de mooie omgeving en ruimtebeleving centraal staan.
Door de woning slim in te delen, wordt enkel de ruimte gebruikt die echt noodzakelijk is zodat er meer oppervlakte beschikbaar blijft voor de natuur.
Concreet wordt dit concept verwezenlijkt door de centrale inkomruimte met vide en het voorzien van twee patio’s in de woning.

Aan de voorzijde van de woning wordt een eerste patio voorzien. Deze zorgt voor een subtiele overgang tussen publiek en privaat domein.
Vanuit de patio is er toegang tot de inkomdeur en zicht op de bureauruimte.
Wanneer men de woning vervolgens via de patio binnenkomt, wordt de bezoeker overvallen met een zee van licht en ruimte doordat de inkomruimte twee verdiepingen hoog is.
Vanuit de inkom is er een doorzicht op de prachtige tuin en zijn de overige ruimtes in de woning reeds zichtbaar.
In de inkomruimte staat de boekenkast, die doorloopt in de eerste verdieping, centraal.

De zithoek aan de achtergevel geeft uit op de tweede patio, waarlangs het overdekt terras zich bevindt.
Door een patio aan de zithoek te voorzien, maar de achtergevel open te laten en enkel een balk visueel te laten doorlopen, wordt het achterliggende landschap een ingekaderd schilderij.

– fase: omgevingsvergunning –