woning MK - woning met praktijkruimte

Deze woning wordt gecombineerd met een praktijkruimte voor een kinesiste.
Het concept van de woning vertrekt vanuit de kenmerken van het terrein. Het betreft een hoekperceel dat omhoog helt naar achteren toe.

Om het hoekperceel te benadrukken, wordt er gewerkt met een gelijkvloers volume en een overkragend volume op de verdieping. Door de verdieping geschrankt op het gelijkvloers te plaatsen, ontstaat er een zone links vooraan binnen het bouwkader die onbebouwd blijft. Deze open hoek legt de connectie naar de omliggende straten toe waardoor het hoekperceel benadrukt wordt.

Het niveauverschil van het terrein wordt intern opgevangen door de leefruimtes enkele treden hoger te plaatsen dan het niveau van de inkom. De leefruimtes komen zo uit op hetzelfde niveau als de tuin. Op de verdieping worden de slaapkamers en de badkamers voorzien.
Op het kelderniveau wordt de kinesiste praktijk voorzien die in connectie staat met de woning zelf. Er wordt licht op het kelderniveau gebracht via een vide aan de voor- en achtergevel zodat men vanuit de praktijk niet het gevoel heeft dat men ondergronds zit.

– fase: aanvraag omgevingsvergunning –