woning MB - zorgwoning

In dit project wordt de bestaande woning verbouwd tot een zorgwoning.
Het concept van de verbouwing vertrekt vanuit het maximaal behoud van de structuur van de bestaande woning. Er worden in het bestaande gedeelte nauwelijks muren verplaatst, de ruimtes worden enkel anders ingedeeld.

Achter de bestaande woning wordt een nieuw gelijkvloers volume toegevoegd waarin de leefruimtes en een rolstoeltoegankelijke slaapkamer en badkamer worden voorzien.
Het nieuwe volume houdt rekening met het niveauverschil in het terrein en ligt twee treden lager dan de bestaande woning.
Omdat de bestaande voordeur, waarvan de positie en het peil behouden blijft, hoger ligt dan het maaiveld, wordt er een zijdeur voorzien die op hetzelfde niveau ligt als de uitbreiding. Hierdoor is de uitbreiding, met de gemeenschappelijke keuken en zithoek, rolstoeltoegankelijk.

Omdat de achtergevel gericht is op het zuiden, wordt er over de volledige lengte van de achtergevel een overdekt terras voorzien.
Deze heeft een dubbele functie namelijk het vermijden van extreme hitte in de zomer, maar ook het aangenaam en overdekt buiten zitten. Door het creƫren van een inpandig terras hoeft er bovendien geen terras in de tuin zelf voorzien te worden.
Om de natuur ook tot op het terras te halen, wordt er in het overdekt terras een uitsparing voorzien voor een boom. Deze benadrukt bovendien de ecologische ambities van het project.

 

Hieronder de woning voor de renovatiewerken.

– fase: aanbesteding –