woning GD - groene vingers

Bij dit project kwam de vraag om een uibreiding te voorzien met een leefkeuken, inkom en bureauruimte.
Omdat de structuur en de ruimtes van de bestaande woning in orde zijn, blijft deze in zijn huidige toestand behouden.
De veranda van de woning wordt verbouwd tot de inkom en bureauruimte. Beide ruimtes worden voorzien met een plat dak.
Aansluitend wordt het nieuwe volume met de leefkeuken voorzien. Doordat de inkom en de bureauruimte als schakel fungeren met hun plat dak, wordt het nieuwe volume visueel losgekoppeld van de bestaande woning en kan ook het nieuwe volume voorzien worden met een hellend dak.
Doordat het nieuwe volume dezelfde dakvorm krijgt als het bestaande wordt er een harmonieus en samenhangend geheel gevormd.

In de uitbreiding wordt aan het plafond een stalen koker voorzien die ook naar buiten wordt doorgetrokken.
Hieraan worden planten en verlichting opgehangen.

De bestaande woning en nieuwe uitbreiding worden wit gekaleid.

– fase: uitvoering ruwbouw –