woning FS - boswoning

Het concept van de woning vertrekt vanuit de specifieke vorm van het perceel en de beboste omgeving. Door de schuine lijnen van het perceel, is er een relatief grote oppervlakte op het gelijkvloers mogelijk. Omdat een volledige bebouwing te vermijden, maar om wel optimaal gebruik te maken van de verschillende zichten en oriëntatie van het perceel, is er gekozen om twee patio’s binnen het bouwvolume te voorzien.

Al de functies van de woning, met uitzondering van de kinderkamers en de sportruimte, kunnen hierdoor op het gelijkvloers voorzien worden. Vanuit iedere ruimte is er contact met de natuurlijke omgeving. De leefruimtes grenzen aan de achtertuin en de masterbedroom en badkamer grenzen aan een patio aan de voorgevel. De bureau en de zitruimte grenzen aan de patio van de linkergevel.

Voor de materialen van de woning worden natuurlijke aarde en bruin-tinten gekozen om optimaal in te passen in het kleurenpallet van het bos.

– fase: aanbesteding –