woning CW - ruimtelijkheid centraal

Het concept van de woning is gebaseerd op de inpassing in de bestaande context en het achterliggende bos. Om vanuit de belangrijkste ruimtes van de woning in contact te staan met de achterliggende tuin, wordt er gewerkt met een centrale patio die zorgt voor doorzichten naar de achterliggende tuin. Ook de ruimtes die niet achteraan de woning liggen, worden zo in contact gebracht met de tuin.

Naast contact met de achterliggende tuin zijn ook doorzichten binnen de woning zelf belangrijk. Daarom wordt er een vide voorzien naast de patio waardoor je vanuit de leefkeuken contact hebt met de nachthal en de polyvalente ruimte op de eerste verdieping.
Vanuit eetruimte is er ook contact mogelijk met de zitruimte. Deze ligt twee treden lager om een meer geborgen gevoel te creëren dan in de leefruimte. In de zithoek is er via de patio contact met de tuin.
Door de licht en zichtassen in de woning staan de ruimtes met elkaar in contact zonder hun eigenheid te verliezen.

 

– fase: omgevingsvergunning –