verbouwing woning LV - zwevende uitbreiding

Deze split-level woning uit de jaren ’70 wordt door de verbouwing klaargestoomd voor een duurzame toekomst.

De bestaande woning is niet aangepast aan de huidige levensstandaard. Er is weinig contact met de tuin en de woning is niet geïsoleerd.
De bestaande veranda tegen de achtergevel van de woning wordt afgebroken en de overige contouren van het bestaande gebouw blijven behouden. Tegen de linker- en achtergevel wordt een zwevend volume als uitbreiding tegen de woning gebouwd.
In deze uitbreiding bevindt zich de leefkeuken, zithoek, leeshoek en een atelierruimte. Verder bevinden zich op het gelijkvloers de inkomruimte, een apart toilet, dressing en badkamer. Een halve verdieping lager, op niveau van het maaiveld, bevinden zich de garage, zij-inkom, berging en een wasplaats.
Boven de garage bevindt zich de 1e verdieping met 3 slaapkamers en een nachthal.
De bestaande hellende daken worden omgebouwd tot een plat dak en de bestaande gevelsteen wordt afgebroken om zo ook het bestaande volume te kunnen isoleren.

Door de toevoeging van de zwevende uitbreiding wordt de oude jaren ’70 woning aan de buitenzijde onherkenbaar. Binnen blijft de bestaande dragende structuur grotendeels bewaard.

Hieronder de woning voor de verbouwingswerken.

– fase: aanbesteding –