Onze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Meer info
OK

Woning VH

Terug naar alle projecten

Wonen tussen de bomen

De woning is gelegen op een diep en hellend bosrijk perceel. Doordat de woning in de berg is gebouwd zijn er in de voorgevel drie bouwlagen en in de achtergevel twee. Wanneer men binnenkomt in de woning is er reeds visueel contact met de hogerliggende tuin. Op het gelijkvloers zijn de slaapkamers en de badkamer georganiseerd rondom een patio. Op de eerste verdieping is de bureauruimte gesitueerd en de keuken grenzend aan de tuin. Door een vide in de keuken is er rechtstreeks contact met de leefruimte die op de tweede verdieping is gelegen. Vanuit de zithoek is er een weids uitzicht over de naastliggende bossen en de ruimere omgeving.

De eerste en tweede verdieping zijn aan de voorgevel en aan de achtergevel volledig voorzien van glas. Doordat er aan de zijgevels geen ramen voorzien worden, wordt er een zichtas van de voorgevel naar de achtergevel gecreëerd. Deze zichtas benadrukt de diepte van het perceel. Door het voorzien van het glasvlak in de voorgevel in het smalle volume, wordt tevens het verticale van de woning geaccentueerd. Hierdoor positioneert de woning zich als een boom in het reeds aanwezige bos.
Door het gebruik van het ondergrondse niveau, het voorzien van een groendak en het stapelen van de twee bovenste verdiepingen, springt het ontwerp zuinig om met de beschikbare ruimte zodat er meer ruimte ter beschikking blijft voor de natuur.

Deze woning is het bewijs dat er niet dient ingeboed te worden op architecturale kwaliteit om een energiezuinige woning te creëren. Door het realiseren van doordachte ingrepen die vanaf het ontwerp zijn geïntegreerd, wordt er een BEN-woning gerealiseerd. Toch zijn in deze woning leefcomfort, functionaliteit, de context en de beleving van de woning het uitgangspunt zodat het duurzaamheidsverhaal verder gaat dan enkel het behalen van cijfers.

 

(Tuinontwerp door studio k)

Project type:

Nieuwbouw

Project status:

Woning opgeleverd

Foto's door:

Fotograaf Luc Roymans

Full Width Image

"Door het gebruik van het ondergrondse niveau, het voorzien van een groendak en het stapelen van de twee bovenste verdiepingen, springt het ontwerp zuinig om met de beschikbare ruimte zodat er meer ruimte ter beschikking blijft voor de natuur."

Full Width Image
Full Width Image

"Door het contact met de natuur zorgt de woning voor een instant vakantiegevoel."

Wij staan voor

Totaalconcept

Architecturaal totaalconcept tot en met het interieur.

Duidelijk kostenplaatje

Financieel overzicht van ontwerp tot uitvoering.

Communicatie is key

Gestructureerde manier van werken met open en duidelijke communicatie.

Persoonlijke aanpak voor elk project

Focus op persoonlijk contact en kwaliteit.

Klaar om samen de eerste stap te nemen?

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend jouw project bespreken? Neem contact met ons op en we helpen je verder. We bekijken samen jouw project en vertellen je graag onze gestructureerde werkwijze.

Contact opnemen