woning DL - oud naast nieuw

Het betreft de verbouwing van een landelijk gelegen woning.
Het concept van de verbouwing bestaat er in om de woning aan te passen aan de hedendaagse comforteisen zonder het verlies van de authenticiteit van de bestaande woning.
Het volume van de bestaande woning blijft ongewijzigd, enkel de achterbouw waarin de keuken en eetruimte zich bevinden wordt afgebroken. Om het contact met de tuin te vergroten wordt de keuken voorzien aan de linkerzijde van de bestaande woning in een nieuw gedeelte. Door de keuken te verplaatsen, is er ook vanuit de eetruimte en de bureau contact met de tuin.
De verbinding tussen oud en nieuw wordt gevormd door een glazen volume met achterliggende vide.
Door de volledige buitenschil van de woning af te werken in dezelfde baksteen, wordt er één harmonieus geheel gevormd.

– fase: aanbesteding –