woning SR - synergie tussen oud en nieuw

Voor de verbouwing van deze karaktervolle dorpswoning uit de 18de eeuw vormden respect voor de bestaande woning en het creëren van een relatie met de tuin het uitgangspunt van het concept.

Het hoofdvolume van de bestaande woning is aan de buitenzijde volledig behouden. De in een latere fase bijgebouwde garage is verbouwd tot een leefgedeelte met keuken, eetruimte, zithoek en overdekt terras. Door de eetruimte te laten uitsteken tov het hoofdgebouw in de richting van de zijtuin, krijgt de woning een L-vorm. Hierdoor wordt er een binnentuin gecreëerd waarbij het bestaande met het nieuwe verweven wordt. Vanuit de eetruimte wordt er zo een visuele relatie gemaakt met het bestaande volume.

De diversiteit tussen oud en nieuw vormen de kracht van het ontwerp.
Het bestaande gedeelte is in zijn glorie hersteld en het nieuwe deel heeft duidelijk zijn eigen karakter waarbij ruimte, licht en contact met de tuin centraal staan.

Voor verdere uitleg over het project, nodig ik je graag uit om naar onderstaande podcast te luisteren.

 

 

– woning opgeleverd –
– fotograaf Luc Roymans –