online en on-site winkelruimte - het gebouw als knooppunt

Op vraag van Best Food wordt er een gebouw opgetrokken waarin ruimte wordt voorzien voor een on-site winkel en de verwerking van online bestelde producten via de webshop.

Er vallen drie zones in het gebouw te onderscheiden. De centrale zone bestaat uit het onthaal, de kassa en de burelen voor de webshop. Deze zone vormt het knooppunt van het gebouw en wordt daarom opgetrokken in twee bouwlagen. Dit knooppunt vormt de connectie tussen de twee andere zones van het gebouw, namelijk de winkelruimte en het verdeelcentrum.

Het knooppunt wordt ingepland op de hoek tussen de voorgevel en de rechtergevel en raakt aan de parking. De winkelruimte wordt ingepland aan de voorzijde van het gebouw. De vormgeving gebeurd met een rood-bruine gevelsteen. Door de uitgesproken raampartijen en de strakke vormgeving, vormt het gebouw een meerwaarde voor zijn omgeving.

Aan de rechterzijde van het gebouw bevindt zich het afhaalpunt voor de webshop. Er wordt een luifel voorzien zodat goederen beschut in de auto geladen kunnen worden.
Het verdeelcentrum wordt achter de winkel ingepland en wordt zo ontrokken van het zicht aan de straatzijde.

– verkavelingswijziging ingediend –